Λάρισα: 3 νέα πρόσωπα καλεί ο ανακριτής- Ο σταθμάρχης ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα από τηλεδιοίκηση, δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ!

Στο προσκήνιο της νομικής διερεύνησης γύρω από το πώς και το γιατί συνέβη η σιδηροδρομική τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη τίθενται, επισήμως πλέον, τρία ακόμη πρόσωπα -εκτός από το σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, Βασίλη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας έχει καλέσει σε απολογία, την Παρασκευή το πρωί, τον επιθεωρητή κυκλοφορίας ο οποίος κατένειμε το προσωπικό του ΟΣΕ στις βάρδιες, καθώς και τους δύο σταθμάρχες οι οποίοι προηγήθηκαν του Σαμαρά στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των συνηγόρων τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες οι οποίοι απεχώρησαν από το σταθμό πριν από τη λήξη του κανονικού ωραρίου τους, αφήνοντας μόνο του τον άπειρο και ακατάλληλο Σαμαρά,

σκοπεύουν να ζητήσουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν και να προετοιμάσουν αντιστοίχως την απολογία τους.

Εν τω μεταξύ, ο ήδη προφυλακισμένος Βασίλης Σαμαράς, ισχυρίζεται προς υπεράσπισή του ότι δεν είχε ιδέα από τηλεδιοίκηση, εφόσον δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ σε τέτοιου είδους μέσα.

Και ως εκ τούτου δεν είχε ουσιαστικά επαφή με τον πίνακα χάραξης πορείας που λειτουργεί στο σταθμαρχείο Λάρισας. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Σαμαράς επιχειρεί να μετακυλίσει τις ευθύνες για το δυστύχημα στους ανωτέρους του εντός ΟΣΕ.

Επιπλέον, ακούγεται πως ο Σαμαράς πρόκειται να ζητήσει την ανάθεση σε γραφολόγο η διεξαγωγή εξειδικευμένης έρευνας στις καταχωρίσεις οι οποίες έγιναν στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής βαρδιών του σταθμαρχείου Λαρίσης.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι μια εγγραφή η οποία έχει σβηστεί με μπλάνκο, σε διόρθωση η οποία αφορά την ώρα 22:30 της Τρίτης.

Ο Σαμαράς ζητά να αποκαλυφθεί ποιος έχει κάνει τη διόρθωση, πότε και, κυρίως, σε τι αφορούσε.