Κυβερνητικές επιδοτήσεις στα ΜΜΕ – Στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ το κονδύλι του Υπ. Οικονομικών

Η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Κρέτσου εξασφάλισε 2 εκατ. ευρώ, ποσό που θα πήγαινε κυρίως στις εφημερίδες οι οποίες, εν μέσω κρίσης αλλά και… διαδικτύου, φυλλορροούν. Κυριολεκτικά.

Για να ενισχυθούν τα Μέσα, έπρεπε να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Όπως, φερ’ ειπείν, να μη χρωστάνε (σε εργαζομένους ή στο δημόσιο) ή οι ιδιοκτήτες τους να μην έχουν νομικά θέματα, π.χ. διώξεις. Και όντως, όσες μιντιακές επιχειρήσεις θέλησαν να μπουν στο εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου, άρχισαν να εξοφλούν (πραγματικά ή και… εικονικά).

Με το που άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν κάποιες προϋποθέσεις, και άλλες καταργήθηκαν. Ακόμα και αν κάποια ΜΜΕ χρωστάνε δικαιούνται επιδότησης.

Όπως σημειώνει το dailymedia.gr η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με την υπογραφή και των υφυπουργών Θόδωρου Σκυλακάκη και Στέλιου Πέτσα, αυξάνει από τα 1,5 – 2 εκατ. ευρώ στα 7.500.000 ευρώ την επιδότηση, η οποία, ως λένε στη ΝΔ, «θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό»!

Και καλούν όσες επιχειρήσεις δεν είχαν αιτηθεί του προγράμματος, να… σπεύσουν.
Η απόφαση αναφέρει ότι το ποσό ενίσχυσης που λαμβάνει κάθε μιντιακή επιχείρηση, που πληροί τις προϋποθέσεις (σ.σ…. ποιες; Αφού τις κατήργησαν!) θα υπολογίζεται με βάση το συνολικό ποσό της ενίσχυσης του προγράμματος».