Κυβέρνηση: Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια – Τέλος η βόλτα με το αυτοκίνητο

Στο τραπέζι είναι οι αλλαγές στον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις, όπως ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι είμαστε σε lockdown ενώ παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, όπως να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Το sms «6» στο 13033, λοιπόν, δεν θα είναι όπως το… ξέραμε, αφού η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές. «Έχει γίνει κατάχρηση» είπε η Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι, όποιος στέλνει «6» θα μπορεί να κάνει βόλτα μόνο με τα πόδια κοντά στον τόπο κατοικίας και όχι να παίρνει το αυτοκίνητο για να πηγαίνει αλλού για βόλτα. Αυτό δεν σημαίνει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι θα καταργηθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται. Αρκεί να γίνονται με τα πόδια…

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να αλλάξει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.

Η Αριστοτελία Πελώνη ζήτησε από τους πολίτες «να κάνουμε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια, για να βγούμε από αυτό», σημειώνοντας πως «δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από έναν χρόνο, ούτε εκεί που ήμασταν πριν από έξι μήνες, έχουμε το εμβόλιο».

«Είναι νωρίς να κρίνουμε πότε θα ανοίξουμε» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ανασταλεί η παραγωγική διαδικασία της χώρας.