Κύπρος – ΥΠΕΞ: «Μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση ΗΠΑ για την ολική άρση των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων»

ΥΠΕΞ Κύπρου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προχωρήσει στην ολική άρση του εμπάργκο όπλων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την εν λόγω απόφαση, η οποία είναι απότοκο της εκπλήρωσης όλων των προϋποθέσεων που είχαν τεθεί από τη νομοθεσία «Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act» που θέσπισε το Αμερικανικό Κογκρέσο το 2019.

Πρόκειται για απόφαση σταθμό που επιβεβαιώνει την ουσιαστική και έμπρακτη ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ στους τομείς ασφάλειας και άμυνας.

Μιας στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας που διεξάγεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της ανάγκης για οικοδόμηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην ταραχώδη γεωγραφική λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

«Μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση ΗΠΑ να προχωρήσει στην ολική άρση των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων στην Κύπρο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, επισημαίνοντας:

«Ακόμα ένα απτό δείγμα της αναβαθμισμένης διμερούς συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας οικοδομήσαμε με σταθερά βήματα την τελευταία δεκαετία».