Κύπρος: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου

Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η θλίψη για τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας, αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων. Θλίψη που μαζί με την οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες της, μοιράζεται ολόκληρη η Κύπρος.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ενώ από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυβέρνησης θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, που έχει ανοίξει στο Υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, για να τιμηθεί η μνήμη της, η Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους από χθες Τετάρτη μέχρι αύριο Παρασκευή.

Θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, ενώ κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους

όλες οι επίσημες εκδηλώσεις αναβάλλονται όπως και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και κρατικών αξιωματούχων σε δημόσιες εκδηλώσεις.