Κύπρος: Θα ξεπεράσει του 44 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Προειδοποίηση εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας για σήμερα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, σημειώνοντας ότι σήμερα το θερμόμετρο θα κυμανθεί στους 44 βαθμούς κελσίου, επιπέδου επικινδυνότητας πορτοκαλί.

Οπως αναφέρει στην πρόγνωσή της zαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι, αρχικά ασθενείς 3 και αργότερα μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια,

γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.