Κύπρος: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας

Κύπρος: Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Λευκωσία
Ειρηνική διαμαρτυρία στη Λευκωσία από εκατοντάδες πολίτες – Το περασμένο Σάββατο αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές και τραυμάτισαν σοβαρά στο μάτι μια νεαρή γυναίκα

Χωρίς επεισόδια, μέχρι στιγμής πραγματοποιείται στο κέντρο της Λευκωσίας, πορεία εκατοντάδων πολιτών ενάντια στη διαφθορά και την αστυνομική βία. Η πορεία οργανώθηκε λόγω της βίαιης καταστολής της εκδήλωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές τραυματίζοντας σοβαρά στο μάτι μια νεαρή γυναίκα.

Σήμερα η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική και οι αστυνομικοί παρακολουθούν χωρίς να παρεμβαίνουν παρά το ότι οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη σημερινή πορεία δεν μετέχουν κόμματα. Η εκδήλωση οργανώθηκε απο μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πρωτοβουλία εξωκοινοβουλευτικών ομάδων της αριστεράς.

Πορεία «Ως δαμέ» (2)

Τα συνθήματα που ακούγονται είναι «Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» «Κάτω η διαπλοκή», «Κάτω η διαφθορά», «Κάτω στην αστυνομική βία». Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του προέδρου Ανασταδιάδη.

Ο τίτλος που οι διοργανωτές έχουν δώσει στην εκδήλωση είναι: «Ως δαμε» (Ως εδώ).