Κύπρος: Στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω μαζικών απολύσεων 156 εργαζομένων

αεροδρόμιο Λάρνακας

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Ιουλιανός, Επαρχιακός Γραμματέας ΠΕΟ Λάρνακας, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν αυθόρμητη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από Συνέλευση των εργαζομένων στις δύο εταιρείες «μετά την εξέλιξη που προέκυψε με την ανοικτή διαδικασία, που έγινε τον Μάρτιο για την ένταξη νέων εταιρειών στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης».

Πρόσθεσε ότι «ενώ μέσα στο σχετικό διάταγμα υπάρχει σαφής πρόνοια, σύμφωνα με την οποία, όταν μετακινείται όγκος εργασίας από μια εταιρεία σε άλλη θα μετακινείται και το προσωπικό, εντούτοις αυτή την στιγμή έχουμε 111 πλεονασμούς στην LGS και 45 στην Swissport.

Κανένας από το πλεονάζον προσωπικό και από τις δυο εταιρείες, που έχασε τη δουλειά του όταν αεροπορικές εταιρείες μετακινήθηκαν στον τρίτο παροχέα, δεν μετακινήθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία».

Όπως είπε ο κ. Ιουλιανός «ενώ είχαμε διαβεβαίωση και από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε 3-4 συναντήσεις που είχαμε μαζί του,

πως δεν πρόκειται να προκύψουν πλεονασμοί αλλά θα υπάρχει πλήρης απασχόληση των εργαζομένων, σήμερα έχουμε μπροστά μας 150-160 πλεονασμούς και στις δυο εταιρείες».

Ανέφερε ακόμα ότι «εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε οτιδήποτε άλλο να κάνουμε παρά να διεκδικήσουμε την δουλειά μας και αυτό είναι που κάνουμε σήμερα».

«Πρόθεση μας δεν είναι να δημιουργήσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα και να ταλαιπωρήσουμε το επιβατικό κοινό» είπε και πρόσθεσε πως

«γι’αυτόν ακριβώς το λόγο υπήρχε κατά τη διάρκεια της δίωρης αυθόρμητης στάσης εργασίας, ομάδα ασφαλείας, όπως προνοούν οι κανονισμοί για να εξυπηρετούμε τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά που τυχόν προκύψουν».

Σύμφωνα με τον κ. Ιουλιανό «όσες πτήσεις ήταν έτοιμες να αναχωρήσουν παρά το ότι είχε αρχίσει η απεργία, φροντίσαμε να τους εξυπηρετήσουμε να πάνε στους προορισμούς τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως «στο αεροδρόμιο Πάφου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν από το μεσημέρι συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για τα δικά τους βήματα».

Σημείωσε ακόμα ότι «αύριο Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 14:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει μετά το νέο περιβάλλον που διαμορφώθηκε στα αεροδρόμια».