Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα από την Δευτέρα ο αξιωματικός της Αστυνομίας, που είχε σχέσεις με βαρυποινίτη

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα από την Δευτέρα ο αξιωματικός της Αστυνομίας

Ο αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος έχει καταγγελθεί για τις σχέσεις του με βαρυποινίτη, με στόχο να πληγεί το κύρος της διευθύντριας Φυλακών Άννας Αριστοτέλους, αναμένεται να τεθεί τη Δευτέρα σε διαθεσιμότητα.

Η απομάκρυνσή του από την Αστυνομία, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα εναντίον του θεωρείται σίγουρη, αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η επίσημη καταγγελία στον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος θα διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.

Χθες η διευθύντρια των Φυλακών ενημέρωσε για τα στοιχεία που κατέχει τον υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία στη συνέχεια συναντήθηκε με τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Ο ανώτερος αξιωματικός φαίνεται πως είχε ενημερωθεί ότι η Άννα Αριστοτέλους είχε στα χέρια της στοιχεία εναντίον του και προσπάθησε να διευθετήσει συνάντηση με τη διευθύντρια των Φυλακών.

Όπως πληροφορούμαστε, αρχικώς έγινε προσπάθεια μέσω τρίτων ώστε να συναντηθούν, αλλά η κ. Αριστοτέλους ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αξιωματικός απέστειλε υπηρεσιακώς επιστολή στην Άννα Αριστοτέλους, ζητώντας συνάντηση για να συζητήσουν «θέματα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος».

Και πάλι η διευθύντρια των Φυλακών δεν ανταποκρίθηκε, καθώς είχε ενημερώσει τους δικηγόρους της, Τζο Τριανταφυλλίδη και Πάμπο Ιωαννίδη, για τα στοιχεία που κατείχε, με οδηγίες να υποβληθεί επίσημη καταγγελία στον γενικό εισαγγελέα.

Κόμματα, υποψήφιοι Πρόεδροι και μεμονωμένες προσωπικότητες εξέφρασαν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη στήριξή τους στη Διευθύντρια των Φυλακών, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή έρευνα για τις καταγγελίες.