Κύπρος: Ψάχνουν τους δράστες που γάζωσαν την οικία μεγαλοδικηγόρου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που άνοιξαν πυρ κατά της οικίας μεγαλοδικηγόρου στην περιοχή της Έγκωμης, στην Λευκωσία τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/7).

Οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε μοτοσυκλέτα έριξαν πάνω από πέντε πυροβολισμούς. Να σημειωθεί πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Οι Αρχές συνέλλεξαν τεκμήρια από την σκηνή τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις ενώ παρέλαβαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Η Αστυνομία ψάχνει μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στα κίνητρα και κατ’ επέκταση στους δράστες ενώ στόχος της επίθεσης όπως προαναφέραμε ήταν μεγαλοδικηγόρος ο οποίος ήταν στο προσκήνιο για άλλες υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Καταδίκασε την επίθεση ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη ρίψη πυροβολισμών κατά της οικίας δικηγόρου.

Σε ανακοίνωση του ΠΔΣ αναφέρει ότι η οποιαδήποτε επίθεση ή χρήση βίας ή απειλής κατά λειτουργών της δικαιοσύνης από οποιοδήποτε για οποιοδήποτε λόγο τραυματίζει και πλήττει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και είναι, ως εκ τούτου, απολύτως καταδικαστέα.

Οι αρμόδιες αρχές, σημειώνει, θα πρέπει να επιταχύνουν τη διερεύνηση του συμβάντος, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από 24news