Κύπρος: Πότε ξεκινά το δρομολόγιο Λάρνακα-Πειραιάς

Κατόπιν σχετικής διευθέτησης, το κοινό θα εξυπηρετείται από το λιμάνι της πόλης, μέσω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ελλάδα.

Η στρατηγική κίνηση στόχο έχει την προσέλκυση των ξένων επισκεπτών, έχοντας παράλληλα σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης. Ενώ θα βοηθήσει και με περισσότερες επιλογές στους ταξιδιώτες των πλησιέστερων επαρχιών. Εξάλλου λόγω και του αεροδρομίου, θα ωφελέσει αρκετούς τουρίστες που αναζητούν πρόσβαση στην Ελλάδα.

“ΥΥλοποιούμε τον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό με προσεκτικά βήματα προκειμένου να ενισχύσουμε το σημαντικό ρόλο της παρουσίας μας στη Λάρνακα, αλλά και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες διεθνείς απαιτήσεις του κλάδου» είπε ο Πάνος Αλεξάνδρου, Ιδρυτής Kition Ocean Holdings Ltd.

Με την Λάρνακα να κατακτά μία θέση στον παγκόσμιο χάρτη των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

«Η σύνδεση αυτή με τον πολύπλευρο χαρακτήρα της δίνει το μήνυμα για ακόμη μία φορά ότι η Λάρνακα μπορεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που τις παρουσιάζονται με ένα λιμάνι πρώτιστης σημασίας που πληρεί τις προδιαγραφές και για την άφιξη μεγάλων πλοίων» είπε ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας.

Όσον αφορά τα κόμιστρα θα είναι τα ίδια με αυτά της Λεμεσού. Η ακτοπλοϊκή γραμμή από τη Λάρνακα θα εκτελεί τις διαδρομές σε εβδομαδιαία βάση, τις Τετάρτες και το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Τις προσεχείς ημέρες το κοινό θα είναι σε θέση να γνωρίζει όλα τα διαδικαστικά, πως θα κλείνει το εισιτήριο του, πως δύναται να ταξιδέψει καθώς και τα δρομολόγια.