Κύπρος – ΟΚΥπΥ: Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσηλευτήρια

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της οκτάωρης απεργίας που εξήγγειλαν για την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:00 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ, ενώ επαναπρογραμματίζονται τα ραντεβού που επηρεάζονται.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) τονίζοντας ότι ύψιστη προτεραιότητα του, είναι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών κι ότι θα διασφαλίσει τη συνεχή παροχή ιατρικής φροντίδας στους πολίτες, λειτουργώντας με προσωπικό ασφαλείας.

Για την ενδεχόμενη αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί λόγω της απεργίας του προσωπικού, ο ΟΚΥπΥ ζητά την κατανόηση των ασθενών και των επισκεπτών του και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά ήδη στον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού που επηρεάζονται.

Ο ΟΚΥπΥ απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία των ασθενών και διαβεβαιώνει, ότι θέτει σε προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και παραμένει πρόθυμος για διάλογο και θετική συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.