Κύπρος – Ο Καρπασίας Χριστόφορος:«Οι πιστοί να κουβαλούν μέσα τους τον Θεό και όχι Αρχιεπίσκοπο και δεσπότες»

Τι οδήγησε τον Επίσκοπο Καρπασίας στην απόφαση να μην διεκδικήσει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Πίσω από τις λέξεις του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, ο οποίος αντί υποβολής υποψηφιότητας απέστειλε το πρωί δήλωση μέσω της οποίας εξηγούσε ότι δεν θα διεκδικήσει τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα.

«Όταν ανακοίνωνα το ενδιαφέρον μου, ως Αρχιερέας, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, δήλωνα με σαφήνεια ότι, «η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία.

Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα Χριστού.

Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθη κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες» αναφέρει μεταξύ άλλων στη γραπτή του δήλωση, μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την απόφαση του.

Την τελική του απόφαση την έλαβε ωστόσο σήμερα το πρωί.

Πάντως ο Επίσκοπος προβληματίστηκε ιδιαιτέρως τις τελευταίες μέρες από την τροπή που έλαβε ο προεκλογικός αγώνας και έλαβε απόφαση να «κάνει πίσω».

Χθες βράδυ και πριν ακόμα λάβει τελική απόφαση, μιλούσε σε σύναξη στο Γέρι. «Οι πιστοί πρέπει να κουβαλούν μέσα τους τον Θεό και όχι τον Αρχιεπίσκοπο και τους δεσπότες» είχε αναφέρει στους παρευρισκόμενους.

Ο ίδιος δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, ωστόσο φαίνεται ενοχλημένος και ανήσυχος για τη διάσπαση και πόλωση που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες

«που ξεφεύγει του πραγματικού νοήματος για ανάδειξη αρχιεπισκόπου» όπως αναφέρει ο ίδιος σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θεωρώντας ότι δεν ταιριάζει με την εκκλησία μια διαδικασία ανταλλαγής κατηγοριών.

Και εμμένει στη θέση του ότι από πλευράς του δεν έγινε καμία προσπάθεια συνεννόησης με τον οποιονδήποτε.