Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση από την CYMET, για ισχυρές καταιγίδες, σε ισχύ από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας

Κύπρος

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, το οποίο σταδιακά εξασθενεί, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νότια και δυτικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει μικρό χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 τα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ αργότερα μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.