Κύπρος: Μη αποδοχή πιστωτικών καρτών για πληρωμές στα κατεχόμενα

Αυξάνεται ο αριθμός εμπόρων και καταστηματαρχών που δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες στα κατεχόμενα, γράφει σήμερα στη Γενί Ντουζέν ο αρθρογράφος, Τζενκ Μουτλούγιακαλι.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Μουτλούγιακαλι προσθέτει ότι, «αν κυκλοφορείτε με πιστωτική κάρτα και δεν έχετε μαζί σας μετρητά, η δουλειά σας είναι δύσκολη». Διότι, προσθέτει, όσο αυξάνεται η παραοικονομία, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες. Γιατροί, δικηγόροι… «Τώρα οι περισσότεροι μικροκαταστηματάρχες θέλουν επίσης πληρωμή με μετρητά… Έτσι, η ευκολία που αποκαλούν σύγχρονη ζωή μένει πίσω. Καθώς η τουρκική λίρα χάνει την αξία της, είναι απαραίτητο να βάζετε καθημερινά ένα μάτσο χρήματα στην τσέπη σας», γράφει.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί επικαλείται σήμερα στοιχεία της «στατιστικής υπηρεσίας» για τον πληθωρισμό για τον Αύγουστο και γράφει ότι ο πληθωρισμός στα κατεχόμενα αυξήθηκε κατά 80,90% τον τελευταίο χρόνο.

Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε αύξηση 8,14% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, 58,46% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και 80,90% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

ΚΥΠΕ