Κύπρος: Με το διαβατήριο στο χέρι οι Κύπριοι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο εξωτερικό

διαβατήριο στο χέρι οι Κύπριοι για τις καλοκαιρινές διακοπές

Σε εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ο κ. Άκης Κελεπέσιης Επίτιμος Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, είπε ότι για το καλοκαίρι υπάρχει αρκετή δουλειά αφού μετά από δυο χρόνια οι κύπριοι ανυπομονούν να ανέβουν στο αεροπλάνο.

«Οι κρατήσεις πάνε αρκετά καλά όσον αφορά τα καλοκαιρινά ταξίδια κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η φυγή των κύπριων στο εξωτερικό είναι μαζική που θυμίζει μάλιστα εποχές προ πανδημίας, εποχές 2019.»

Οι κύπριοι ταξιδιώτες επιλέγουν Ελλάδα, Ευρώπη ενώ φέτος δειλά δειλά καταγράφεται ενδιαφέρον και για κάποια μακρινά ταξίδια.

Φυσικά, είναι και αρκετοί που επιλέγουν τις κρουαζιέρες.

Οι περισσότεροι Κύπριοι επιλέγουν με μεγάλη διαφορά την Γαλλία και μετά ακολουθούν η Ιταλία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Ισπανία αλλά και η Σερβία.

«Υπάρχουν και οικογένειες οι οποίες ζητούν να επισκεφτούν θεματικά πάρκα με τα παιδιά τους, μετά από δυο χρόνια εγκλισμού.»

Παραδοσιακά όμως οι Κύπριοι το καλοκαίρι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Σκιάθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλής ελληνικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι.

Όσον αφορά τα μακρινά ταξίδια, Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα Πουκέτ, αλλά και το Μπαλί είναι ψηλά στις επιλογές των κύπριων.

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται και για τις κρουαζιέρες με τις Royal Caribbean και MSC με αναχώρηση το λιμάνι Λεμεσού.