Κύπρος: Καζάνι που βράζει η Χλώρακα Πάφου – Απειλές για αντίποινα μετά τα επεισόδια

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Χλώρακα, μετά και τα νέα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκα το βράδυ της Κυριακής μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Σύριων, στον απόηχο μια σειρά από άλλων επεισοδίων

που σημειώνονταν κατά καιρούς στην περιοχή, τα οποία ξεσήκωσαν τους κάτοικους που καταγγέλλουν πως βιώνουν τρομοκρατία και νιώθουν ανασφάλεια.

Μετά την διαμαρτυρία των κατοίκων, ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε υποστατικά και οχήματα, ενώ οι εικόνες αναρχίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ντροπή.

Από το βράδυ της Κυριακής, η κατάσταση στην Χλώρακα μοιάζει με καζάνι που βράζει, αφού από την μία οι Ελληνοκύπριοι ζητούν εδώ και τώρα μέτρα από την Κυβέρνηση και καταγγέλλουν ελλιπή αστυνόμευση, ενώ από την άλλη, Σύριοι προαναγγέλλουν αντίποινα για τις ζημιές που υπέστησαν υποστατικά τους.

Όπως είπε θύμα επίθεσης που προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, «κατέστρεψαν μαγαζιά ανθρώπων εδώ στη Χλώρακα που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους».

Την ίδια ώρα, από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Χλώρακας, εμφανίζονται τρομοκρατημένοι με τα όσα εκτυλίσσονται, ζητώντας προστασία από την Αστυνομία, ωστόσο τα όσα συμβαίνουν, τα ερμηνεύουν ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού από το 2021 παραμένει ανεκτέλεστο το διάταγμα για εκκένωση του συγκροτήματος όπου διέμεναν εκατοντάδες μετανάστες, με αποτέλεσμα, όπως λένε,

η περιοχή να μετατραπεί σε γκέτο.Ενόψει των πληροφοριών πως μετανάστες ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν, η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη αυστηρών μέτρων, ώστε να αποτραπούν οποιαδήποτε νέα επεισόδια, αφού η κατάσταση στην Χλώρακα βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή βρίσκονται ήδη μέλη της Δύναμης, ωστόσο νωρίς το απόγευμα αναμένεται να φθάσουν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ έχει καταρτιστεί πλάνο δράσης.

Πηγή: reporter.com.cy