Κύπρος: Καταδίωξη οδηγού βγαλμένη από…ταινία

Η κατάληξη ήταν ότι ο οδηγός συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα, επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού και συνελήφθη τελικά.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ αλλά και με ενημέρωση από την Αστυνομία, μέλος της ενώ κατευθυνόταν με περιπολικό όχημα, από Λεμεσό προς Λευκωσία, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, αντιλήφθηκε οδηγό αυτοκινήτου να οδηγεί επικίνδυνα, με υπερβολική ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο.

Ο οδηγός παρέλειψε να σταματήσει για έλεγχο, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ακολουθήσει το όχημα, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε και ταχύτητα κοντά στα 180 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σε σημείο, λίγο πριν την είσοδο της Λευκωσίας, δηλαδή πριν τη συμβολή του αυτοκινητόδρομου με τη λεωφόρο Λεμεσού και τη λεωφόρο Αθαλάσσας, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχό του και συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα.

Ο αστυνομικός που τον ακολουθούσε προχώρησε σε έλεγχο του οδηγού, ο οποίος ωστόσο επιτέθηκε εναντίον του μέλους της Αστυνομίας, που στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή του.

Στη σκηνή διενήργησαν εξετάσεις μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, σχετικά με τις συνθήκες της τροχαίας σύγκρουσης, ενώ ο Αστυνομικός Σταθμός Λατσιών διερευνά υπόθεση τροχαίων αδικημάτων και ποινικών αδικημάτων σχετικά με την επίθεση εναντίον αστυνομικού.

Από την τροχαία σύγκρουση δεν τραυματίστηκε οποιοδήποτε πρόσωπο.