Κύπρος: Kαταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης ο πατέρας που σκότωσε το γιο του

Ο 69χρονος που πυροβόλησε τον γιο του ενώ βρίσκονταν στην οικία τους, στα Πυργά της επαρχίας Λάρνακας καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης.

Ο άνδρας παραδέχτηκε την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Στην ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου, που αναγνώστηκε στην αίθουσα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από το κατηγορητήριο αφαιρέθηκε η κατηγορία της απόπειρας φόνου και της πρόκλησης σωματικής βλάβης

Προστίθεται ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκε ο 69χρονος επισύρει ποινή δια βίου φυλάκισης και σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι από τις πλέον σοβαρές πράξεις του ποινικού κώδικα.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιβαρυντικοί παράγοντες για τον κατηγορούμενο ήταν μεταξύ άλλων το γεγονός ότι επιτέθηκε σε μέλος της οικογένειας του, ότι ανέσυρε κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον γιο του προτού ακινητοποιηθεί από τον άλλο του γιο.

Η απόφαση αναφέρεται και στις άσχημες σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των δύο εμπλεκομένων και σημειώνει πως η καταφυγή στη βία και ειδικά σε μέλος της οικογένειας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Στην επιμέτρηση της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, τον πρότερο έντιμο βίο, την υγεία, τις προσωπικές περιστάσεις, το γεγονός ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός για την πράξη του,

ότι λειτούργησε κάτω από συναισθηματική φόρτιση, τη θετική του στάση και συνεργασία με τις Αρχές, την παραδοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου και τις επιπτώσεις που θα έχει τόσο στην υγεία του όσο και στην οικογένεια του τυχόν πολυετής ποινή φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα διαπράχθηκε την Πέμπτη, 26 Μαΐου στο χωριό Πυργά της επαρχίας Λάρνακας, μετά από οικογενειακή αντιπαράθεση που φέρεται να είχε ο 69χρονος με τον 45χρονο γιο του, με αποτέλεσμα ο πατέρας να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τον γιο του και να τον τραυματίσει στον ώμο.

Ο 45χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο 69χρονος πατέρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μετά από τραυματισμό στο κεφάλι στην προσπάθεια του δεύτερου γιου του να τον αφοπλίσει.

Ο πατέρας εγκατέλειψε τη σκηνή και μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου όπου και παραδόθηκε, αφού πρώτα ανέφερε τα γεγονότα όπως αυτά εκτυλίχθηκαν.

Ο ύποπτος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ η Αστυνομία προχώρησε στις 3 Ιουνίου, σε καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

το οποίο παρέπεμψε τον 69χρονο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.