Κύπρος-Kακοκαιρία: Πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι ποτάμια, σφοδροί άνεμοι, πτώσεις δέντρων και αποκοπή καλωδίων της ΑΗΚ -Βίντεο

Κύπρος-Kακοκαιρία

Έντονες καταιγίδες πλήττουν διάφορες περιοχές της Κύπρου. Πτώσεις δέντρων και αντικειμένων λόγω σφοδρών ανέμων. Πλημμύρισαν υποστατικά και εγκλωβίστηκαν οχήματα – Επί ποδός η Πυροσβεστική

Έντονες καταιγίδες καταγράφηκαν σε διάφορες ορεινές περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα να δημιουριουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία αναποκρίθηκε σε διάφορα περιστατικά πτώσης δέντρων και άλλων αντικειμένων λόγω σφοδρών ανέμων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής αναφέρει πως «οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας δέχονται κλήσεις για βοήθεια (πτώσεις δέντρων και αντικειμένων) λόγω σφοδρών ανέμων».

Συνολικά η δύναμη έχει λάβει πολλές κλήσεις.

Οι περιοχές που φαίνονται να επηρεάζονται είναι Τσέρι, Ανθούπολη, Δευτερά, Ψιμολόφου και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εργάζονται 2 συνεργεία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, δεν επηρεάζεται μέχρι στιγμής η αστική Λευκωσία.

Δέκα κλήσεις για άντληση νερού και άνοιγμα οχετών, δέχθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας

Παράλληλα δέκα κλήσεις για άντληση νερού, πτώσεις δέντρων και καλωδίων της ΑΗΚ και άντληση νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά, δέχθηκαν και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «κλήσεις δέχθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας για βοήθεια, λόγω βροχόπτωσης και σφοδρών ανέμων (κυρίως σε πτώσεις δέντρων και αντικειμένων)».

Πρόσθεσε ότι «οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας δέχθηκαν περίπου 10 κλήσεις για την πόλη του Ζήνωνα, και αφορούν πτώσεις δέντρων και καλωδίων της Α.Η.Κ, άντληση νερού από υποστατικά, ρυμούλκηση ακινητοποιημένων οχημάτων και άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων».

Για παροχή βοήθειας εργάζονται δύο συνεργεία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και Ορόκλινης.

 

Μάλιστα, σε Tweet της η Αστυνομία συνιστά προσοχή, αφού λόγω βροχόπτωσης, στον δρόμο Καρβουνά – Αμιάντου, υπάρχει κατολίσθηση πετρών και όγκων χώματος.

 

Επίσης λόγω της έντονης βροχόπτωσης που παρατηρείται στις περιοχές Λατσιών και Πέρα Χωριού, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να τηρούν αποστάσεις από προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

 

Επιπρόσθετα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, στην περιοχή Κόσιης προς Ριζοελιά, επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις. Σε σημεία του οδοστρώματος, παρατηρείται συσσώρευση νερού.

Η Αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να κρατάνε αποστάσεις από τα προπορευμένα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν κατά διαστήματα κυρίως τα ορεινά και το εσωτερικό του νησιού, με ισχύ από τις 12:00 με 18:00 το απόγευμα.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.