Κύπρος: Η Υπ. Ενέργειας επισκέφθηκε βιομηχανικές περιοχές σε Κοκκινοτριμιθιά & Εργάτες

Η διαχείριση των κενών τεμαχίων των Βιομηχανικών Περιοχών Κοκκινοτριμιθιάς και Εργατών, η περίφραξη και η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειάς τους, ζητήματα οδικής ασφάλειας, στάθμευσης, σήμανσης και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, ήταν ορισμένα από τα όσα τέθηκαν προς αναζήτηση λύσεων κατά την διάρκεια χθεσινής επιτόπιας επίσκεψης της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού με τους οικείους συνδέσμους των βιομηχάνων, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και καθορισμό και υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για προσέλκυση ευκαιριών που να διανοίγουν προοπτικές για μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία. Με αυτό τον τρόπο, σημειώνεται, θα αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα των κυπριακών προϊόντων, καθιστώντας τα πράσινα και καινοτόμα, ενώ θα ενισχυθούν και οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών.

Όπως ανέφερε η κα Πηλείδου, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των βιομηχανιών, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) βρίσκεται στο πλευρό του τομέα για αντιμετώπιση των προκλήσεων και με στόχο την άμεση προώθηση θεμάτων προς επίλυση. Η ομαλή λειτουργία των βιομηχανικών περιοχών, επισήμανε, συμβάλλει στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των βιομηχανιών, με οφέλη για την οικονομία της χώρας.

Όσον αφορά στο θέμα που ταλανίζει ειδικά αυτή την περίοδο τις επιχειρήσεις, τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Υπουργός τόνισε τη σημασία της προώθησης επενδύσεων για ενεργειακή αναβάθμιση των βιομηχανικών υποστατικών, αλλά και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες αγοράς ρεύματος.

Τους κάλεσε δε να προχωρήσουν στις μελέτες τους, ώστε όταν τον Μάρτιο προκηρυχθεί το σχέδιο χορηγιών του ΥΕΕΒ για ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό €40 εκατ., να είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Την κα Πηλείδου συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του ΥΕΕΒ, Μάριος Παναγίδης, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Χρίστος Φωτιάδης, και αρμόδιοι λειτουργοί της Υπηρεσίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Η κα Πηλείδου επισκέφθηκε πέντε βιομηχανίες κατά την περιοδεία της στις δύο βιομηχανικές περιοχές. Την μονάδα παρασκευής πλαστικών σακούλων A. Minas, τη μονάδα κατασκευής ειδών σκίασης A.C. Nicolaou Blinds, το τυπογραφείο Laser Graphics, την Elysse Irrigation που κατασκευάζει πλαστικά εξαρτήματα για συστήματα άρδευσης και την Delorbis Pharmaceuticals, βιομηχανία παρασκευής φαρμάκων.

Πηγή: ΚΥΠΕ