Κύπρος: Γκέτο Νιγηριανών σπέρνει τον τρόμο στη Λευκωσία (βίντεο)

Πρόκειται για τα στενά κοντά στην οδό Ρηγαίνης.

Συμμορία Νιγηριανών κρατώντας σπασμένα μπουκάλια και ρόπαλα, κινείται απειλητικά κατά αντίπαλης ομάδας από το Καμερούν. Η οδός Παλαιών Πατρών Γερμανού μετατρέπεται τα ξημερώματα σε πεδίο μάχης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια διερχομένων.

Ένας 34χρονος αιτητής ασύλου από το Καμερούν, κάθεται αιμόφυρτος σε παγκάκι, αναμένοντας να τον παραλάβει ασθενοφόρο. Λίγο νωρίτερα δέχθηκε επίθεση από 31χρονο Νιγηριανό, ο οποίος τον τραυμάτισε με χαρτοκόπτη στο κεφάλι και το χέρι.

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε έξω από κλάμπ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, όταν οι δυο ομάδες από την Νιγηρία και το Καμερούν άρχισαν να αλληλοκτυπιούνται, με σπασμένα μπουκάλια, ξύλα και μαχαίρια.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ακόμη ένας 34χρονος από το Καμερούν ο οποίος δέχθηκε επίθεση από 30χρονο Νιγηριανό που τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Με την άφιξη των αστυνομικών αριθμός προσώπων που είχε στην κατοχή του ξύλα και κομμάτια από σπασμένα μπουκάλια, τράπηκε σε φυγή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σπεύδουν επί τόπου ξεκινούν ελέγχους και οι ταραξίες ταμπουρώνονται σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Προβάλουν αντίσταση κατά την σύλληψη τους, εξυβρίζοντας και σπρώχνοντας τους αστυνομικούς που τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι δύο Νιγηριανοί αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Επικίνδυνο γκέτο

Οι περίοικοι καταγγέλλουν στον Alpha, ότι η περιοχή μετατράπηκε σε γκέτο. Συχνές είναι όπως λένε οι προστριβές μεταξύ ατόμων Αφρικανικής καταγωγής.

«Φωνάζουν, δημιουργούν προβλήματα, ενοχλητικοί. Μπαίνουν μπροστά από τα μαγαζιά, ζητούν λεφτά, τα πάντα γίνονται.»

Καταγγέλλουν ακόμη ότι καιροσκόποι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων αυτών για στέγαση, στοιβάζοντας τους με το αζημίωτο βέβαια, σε διαμερίσματα τρώγλες της γύρω περιοχής.