Κύπρος: Φόνοι Μαυρομιχάλη – Καλογερόπουλου: «Δεν φαίνεται να σχετίζονται»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τις άγριες δολοφονίες του Θανάση Καλογερόπουλου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες, βήματα προς εξιχνίαση του εγκλήματος σημειώνονται στην περίπτωση Καλογερόπουλου, ενώ για την υπόθεση του Μαυρομιχάλη οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ ανέφερε πως για τον φόνο Καλογερόπουλου οι ανακριτικές ομάδες προσπαθούν να εντοπίσουν κι άλλα πρόσωπα τα οποία πιθανόν να εμπλέκονται με τη δολοφονία, όπως και το συνοδηγό της μοτοσυκλέτας που επέβαινε μαζί με τον 41χρονο, έναν εκ των δύο φερόμενων εκτελεστών του Καλογερόπουλου. Ο μεγάλος αριθμός κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, αλλά και τα τεκμήρια που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές αξιολογούνται ενδελεχώς και αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεγαλώσει η λίστα των συλλήψεων για τον φόνο του 55χρονου.

Όσον αφορά την περίπτωση της δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με εντατικούς ρυθμούς με τις ανακριτικές ομάδες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν σε μαρτυρίες που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ερωτηθείς ο κ. Ανδρέου κατά πόσον οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους, ανέφερε χαρακτηριστικά «Με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να σχετίζονται». Πάντως με κάθε επιφύλαξη, ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες για να μπορούν να λεχθούν χωρίς αμφιβολία τα παραπάνω.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής (05/11), ο 41χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας και ο 44χρονος, συνεργός για τη δολοφονία του Καλογερόπουλου οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή τους. Να σημειωθεί πως έξω από το δικαστήριο επικράτησε ένταση κατά την αποχώρηση των δύο υπόπτων από συγγενείς και φίλους του Θανάση Καλογερόπουλου που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι αφορούν συνωμοσία για διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, χρήση και μεταφορά πυροβόλου όπλου, χρήση και μεταφορά εκρηκτικών υλών, όπως και το αδίκημα του εμπρησμού.

Ο 44χρονος φιλοξενούσε τον 41χρονο
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο 44χρονος φιλοξενούσε τον 41χρονο – φερόμενο εκτελεστή του Καλογερόπουλου – στην οικία του από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από έρευνες που έγιναν στην οικία του 44χρονου εντοπίστηκαν ρούχα, τηλέφωνα και άλλα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από τις Αρχές για περαιτέρω εξετάσεις. Αξίζει να αναφερθεί, πως υπάρχει μαρτυρία ενώπιον την ανακριτικής ομάδας, ότι η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και απεικονίζεται στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, αναχώρησε από το σπίτι του 44χρονου.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι από πλευράς του ο 44χρονος – ο οποίος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές – φέρεται να είπε κατά τη σύλληψη του ότι δεν είχε διαφορές με τον Καλογερόπουλο και ότι συναντήθηκε μαζί του πριν από δέκα ημέρες και συζήτησαν για θέματα τζόγου.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy