Κύπρος: Επιμένει ο καύσωνας – Παραμένουν τα 40αρια

Σε ισχύ τίθεται την Πέμπτη (03/08) νέα κίτρινη προειδοποίηση.

Συγκεκριμένα, η κίτρινη προειδοποίηση θα έχει ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται γύρω στους 40 βαθμούς, και γύρω στους 32 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

Από την πλευρά του, το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, 03 Αυγούστου 2023, ο Κίνδυνος Έκρηξης Πυρκαγιών, σε όλες τις δασικές περιοχές, θα είναι «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ».

«Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά».

Η πρόγνωση για τον καιρό

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια γύρω στους 35 στα νότια, στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, κυρίως στα δυτικά και νοτιοανατολικά παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα μεταβλητοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο την Παρασκευή, μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο και μικρή πτώση την Κυριακή για να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.