Κύπρος: Eπέστρεψαν τον φάκελο των ξενοδοχείων στο Βαρώσι, λόγω ελλείψεων

Η επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα αποφάσισε να επιστρέψει τον φάκελο ορισμένων ακινήτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο λόγω ελλείψεων, αναφέρει νέο δημοσίευμα του τ/κ Τύπου.

Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», «νέα εξέλιξη σημειώθηκε χθες αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι 3 ξενοδοχεία και 2 διαμερίσματα στα κλειστά Βαρώσια, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού, θα αγοραστούν από Τουρκοκύπριο επιχειρηματία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω επιχειρηματίας υπέβαλε αίτηση στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας μέσω των δικηγόρων του χθες το απόγευμα.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει τον φάκελο πίσω λόγω ελλείψεων.

Μιλώντας στην τ/κ εφημερίδα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νοβμπέρ Φερίτ Βεχτζί, ανέφερε ότι «η αίτηση έγινε χθες το απόγευμα.

Ωστόσο δεν μπορώ να αποκαλύψω την ταυτότητα του επιχειρηματία που έκανε την αίτηση λόγω του “αιτήματος εμπιστευτικότητας στην αίτηση”» καθώς «η απόφαση εμπιστευτικότητας ισχύει για όλες τις αιτήσεις», ανέφερε.

Ο κ. Βεχτζί είπε ότι οι ισχυρισμοί στον Τύπο ότι «η πώληση έχει πραγματοποιηθεί» δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και ότι η αίτηση θα σταλεί πίσω λόγω έλλειψης εγγράφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ