Κύπρος: Μαχαίρωσε τον καταστηματάρχη και έκλεψε μαγαζί με οπτικά

Eπίθεση με μαχαίρι φέρεται να δέχτηκε ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον διαρρήκτη τα ξημερώματα της Κυριακής αφού ειδοποιήθηκε από το σύστημα συναγερμού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, γύρω στις 04:50 το πρωί της Κυριακής ήχησε το σύστημα συναγερμού καταστήματος πωλήσεως οπτικών, σε πεζόδρομο στην Πάφο.

Το σύστημα συναγερμού ήχησε στην κατοικία των ιδιοκτητών του και μέσω του κλειστού κυκλώματος που διαθέτουν αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός άγνωστου προσώπου, το οποίο – σύμφωνα με την καταγγελία – βρισκόταν εντός του καταστήματος.

Οι ιδιοκτήτες, πατέρας και γιός ηλικίας 56 και 27 ετών, αντίστοιχα, μετέβησαν στο κατάστημα για ανακοπή του δράστη, ενώ καθ’ οδον ενημέρωσαν και την Αστυνομία. Όταν αφίχθηκαν στο κατάστημα, ο δράστης φέρεται να είχε εγκαταλείψει την σκηνή. Τον αναζήτησαν στην γύρω περιοχή και φέρεται να τον εντόπισαν να κρύβεται σε παρακείμενο χωράφι.

Ακολούθως, είπε ο κ. Νικολάου, προσπάθησαν να τον ανακόψουν, όμως ο ίδιος φέρεται να ανέσυρε μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 27χρονο στον δεξί καρπό.

Στην συνέχεια ο δράστης φέρεται να διέφυγε από τη σκηνή με ποδήλατο και καταζητείται.

Ο 27χρονος επισκέφτηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου όπου του έγιναν έξι συρραφές στον δεξιό καρπό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε πως ο δράστης φέρεται να απέσπασε από το κατάστημα οπτικών περί τα 100 ζεύγη γυαλιών, εκ των οποίων αρκετά εντοπίστηκαν στη σκηνή και στο σημείο που κρυβόταν.

Ο φερόμενος δράστης περιγράφεται ως πρόσωπο ηλικίας 50-55 ετών που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με μάσκα χειρουργική. Επίσης έφερε καπέλο τζόκερ και φορούσε μαύρο σακάκι και κοντό παντελόνι, επίσης μαύρου χρώματος.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί και εξετάζεται επιστημονικά. Σύμφωνα με τον ο κ. Νικολάου, ο δράστης πέτυχε είσοδο αφού θρυμμάτισε πλαϊνό υαλοπίνακα του καταστήματος.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση διάρρηξη καταστήματος, κλοπής, ληστείας, μαχαιροφορίας και τραυματισμό. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

ΚΥΠΕ