Κύπρος: Δύο οι έρευνες για τον χαμό της 33χρονης μητέρας-Αιφνίδιος θάνατος ή ιατρική αμέλεια; (Βίντεο)

Σε δύο κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας αναφορικά με τον θάνατο της 33χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, από την πρώτη στιγμή οι Αρχές διερευνούσαν υπόθεση αιφνίδιου θανάτου για την άτυχη γυναίκα. Στη συνέχεια, ο χαροκαμένος σύζυγος υπέβαλε καταγγελία αναφορικά με ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια.

“Θα γίνει συνεργασία με τις υπηρεσίες Υγείας για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση αυτή.”

Φως στα αίτια θανάτου της 33χρονης μητέρας αναμένεται να “ρίξουν” τα αποτελέσματα τοξικολογικών και επιστημονικών εξετάσεων σε δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό, κατά τη διάρκεια της νενομισμένης νεκροτομής που διενεργήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2022 από τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Γύρω στις 8:00 το πρωί της περασμένης Τρίτης, η 33χρονη είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο αφού ένιωθε δύσπνοια αλλά και πόνους στα πόδια.

Οι επί καθήκοντι γιατροί φέρονται να έκριναν επιβεβλημένη τη διασωλήνωση της 33χρονης, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της. Η υγεία της μάλιστα παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οκτώ ώρες μετά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και η άτυχη 33χρονη κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή.

Τη νενομισμένη νεκροτομή στη σορό της γυναίκας διενήργησε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ο οποίος έλαβε δείγματα που στάλθηκαν για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου της 33χρονης.

Δείτε εδώ