Κύπρος: Δραστηριότητες Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου

Από 01 έως 04 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) των μαθητών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), το Αρματαγωγό (Α/Γ) «ΙΚΑΡΙΑ» ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού, με σκοπό τη διεξαγωγή προγράμματος εκπαιδευτικών και εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων της Σχολής στη Κύπρο.

Κατά την συνάντηση ο Αρχηγός αφού ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στον ΘΕΠ, συνεχάρη και ευχαρίστησε την Διοίκηση της ΣΜΥΝ, για το εξαίρετο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί σε ότι αφορά στη διαμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση των αυριανών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, τόσο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Εθνικής Φρουράς.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Διοίκηση του Α/Γ παράθεσε δεξίωση επί του πλοίου στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη, του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη,  του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείας στελεχών της ΕΦ.

Με τον απόπλου του Α/Γ «ΙΚΑΡΙΑ», την 4 Αυγούστου 2022, εκτελέστηκε μικρής κλίμακας αεροναυτική άσκηση (PASSEX), με μέσα της Διοίκησης Ναυτικού και Αεροπορίας της ΕΦ, στη θαλάσσια περιοχή νότια Λεμεσού.