Κύπρος: Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη, κατόπιν πρόσκλησης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού της Κύπρου Γιάννη Τουμαζή.

Σήμερα το απόγευμα η κα Μενδώνη και ο κος Τουμαζής θα έχουν συνάντηση εργασίας στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διαχρονικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, μέσω της υλοποίησης κοινών δράσεων και ανταλλαγών μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και του νεοσύστατου Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.

Νωρίτερα, η κα Μενδώνη θα επισκεφθεί το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία.

Αύριο, ο κ. Τουμαζής θα συνοδεύσει την κα Μενδώνη στην αναπαράσταση του προσφυγικού καταυλισμού στο Δάσος Άχνας. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι δύο τους θα επισκεφθούν το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα όπου θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας. Ακολούθως, θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο η κα Μενδώνη θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και θα έχει, επίσης, συνάντηση με την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.