Κύπρος: Διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από το ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Τις φωνές τους ένωσαν για άλλη μια φορά οι Ουκρανοί της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ρωσικό προξενείο, στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για τους ρωσικούς εορτασμούς, με αφορμή τον ένα χρόνο από την παράνομη προσάρτησης των περιοχών Ντονέτσκ, Λούγκανσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, αλλά και τη συνεχιζόμενη απώλεια ζωών στην Ουκρανία.

Στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν απέναντι από το προξενείο, στην είσοδο του οποίου τοποθετήθηκαν μαύροι σταυροί και ένα μαύρο φέρετρο, με τη φωτογραφία του Ρώσου Προέδρου και με την αναγραφή λέξεων, όπως ειρήνη, ανθρωπότητα, δημοκρατία, εμπιστοσύνη και ελευθερία του λόγου.

Πέραν από τις σημαίες της χώρας τους, κάποιοι εκ των παρευρισκομένων κρατούσαν κυπριακές σημαίες αλλά και πλακάτ που, για κάθε κατεχόμενη περιοχή της Ουκρανίας, αναγραφόταν, αντίστοιχα, και μια κατεχόμενη πόλη της Κύπρου, όπως η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η Μόρφου, το Τρίκωμο και η Λεύκα.

Διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί είναι θύματα ενός πολέμου, όπως αυτόν που βίωσε η Κύπρος πριν από σχεδόν 50 χρόνια και σήμερα ζουν και αυτοί τη φρίκη της εισβολής και της κατοχής.

Αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον της Ρωσίας και του Προέδρου της καθώς και για επικράτηση της ειρήνης, οι διαμαρτυρόμενοι τραγούδησαν τραγούδια της Ουκρανίας και αναχώρησαν ειρηνικά.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ