Κύπρος: Αλλάζει η σχολική καθημερινότητα – Οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης

Για την αλλαγή πλέον της σχολικής καθημερινότητας, μετά και την ψήφιση χθες από την Ολομέλεια, του συστήματος αξιολόγησης μαθητών, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Με βάση και τα όσα ανέφερε στην εκπομπή, η βασική διαφοροποίηση στις εξετάσεις τετραμήνων είναι η ενδιάμεση εξέταση του Ιανουαρίου, όπου με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, αυτή καταργείται και πλέον καθορίζεται μία ενιαία τελική εξέταση μετά τη λήξη των μαθημάτων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα θέματα των εξετάσεων θα έρχονται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ το ποσοστό της ύλης που θα εξετάζεται θα είναι τα 2/3 της διδακτέας ύλης.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος πρόσθεσε ότι το σύστημα τετραμήνων που εφαρμόστηκε ήταν τεράστια αποτυχία, τονίζοντας ότι μόνο στην Κύπρο είχε εφαρμοστεί σύστημα με δύο κεντρικές εξετάσεις.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν σε 15 ημέρες, περί τα μέσα Ιουλίου.

Kathimerini.com.cy