Κύπρος: 5.457 κρούσματα – Νέα μέτρα για τα ταξίδια προς τη Κύπρο – Tι ανακοίνωσαν για τα σχολεία

Κύπρος

Τα κρούσματα σήμερα ανήλθαν στα 5.457, από 122.801 τεστ και το ποσοστό θετικότητας στο 4,44% συνολικά χάθηκαν πέντε άτομα.

Σήμερα έπειτα απο σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου ανακοινώθηκαν νέα μέτρα σχετικά με τις αφίξεις στην Κύπρο και το άνοιγμα των σχολείων.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 209 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων οι 76 σε σοβαρή κατάσταση.

Τα πέντε πρόσωπα, που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, είναι γυναίκα, ηλικίας 73 ετών, άντρας ηλικίας 82 ετών, άντρας ηλικίας 43 ετών, άντρας ηλικίας 84 ετών και γυναίκα, ηλικίας 55 ετών.

Από σήμερα στις 11 το βράδυ όσοι φθάνουν στην Κύπρο θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ενώ θα πρέπει να κάνουν και μοριακό τεστ κατά την άφιξη τους.

Το μέτρο αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και το κόστος καλύπτεται από τους ταξιδιώτες.

Στην σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώθηκαν εισηγήσεις για αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια,

με τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε γάμους, βαφτίσεις κλπ, αλλά και με νέα μέτρα για την εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα.

Αποφασίστηκε επίσης να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα με νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα ως προς τους ελέγχους μαθητών και εκπαιδευτικών.