Κύπελλο Ελλάδας: Νέα δεδομένα – Στις 20 Μαΐου στη Λευκωσία

Την Παρασκευή (07/04) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ένα από τα κύρια θέματα είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Μαΐου, όμως, η προκήρυξη των Εκλογών 2023 προκάλεσε νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με αυτά, η πρώτη σκέψη ήταν να μεταφερθεί καμία μία εβδομάδα, ήτοι το διήμερο 27-28 Μαΐου, κάτι που προκαλούσε πρόβλημα στις ομάδες που θα έπαιρναν μέρος, μια και η αγωνιστική δράση στη Super League ολοκληρώνεται στις 14 του μηνός και θα υπήρχαν δύο εβδομάδες απραξίας. Μάλιστα, ως έδρα είχε προκριθεί το Πανθεσσαλικό Στάδιο, όμως, ο Αχιλλέας Μπέος, ως Δήμαρχος Βόλου, είχε ανάψει… κόκκινο, υπό το φόβο των επεισοδίων.

Ωστόσο, την Παρασκευή (07/04) άλλαξαν εκ νέου τα δεδομένα, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στις 20 Μαΐου, μία ημέρα πριν από τις Εκλογές 2023, κάτι που βολεύει και τις ομάδες, αλλά στην Κύπρο, ένα «σενάριο» που ήθελε η Ομοσπονδία.

Το γήπεδο που αναμένεται να φιλοξενήσει τον τελικό θα είναι το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, ένα στάδιο που έχει έγκριση επιπέδου «4», έχοντας φιλοξενήσει αγώνες για τα προημιτελικά του Champions League μάλιστα, θετική στο ενδεχόμενο φιλοξενίας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η Ομοσπονδία της Κύπρου.