Κτηνωδία: Κτηνοτρόφος κρέμασε σκυλί σε μανταρινιά!

Σοκ προκαλούν οι εικόνες φρίκης με σκυλάκι που βρέθηκε κρεμασμένο από μανταρινιά σε περιβόλι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.

Ο νεαρός ιδιοκτήτης του κτήματος πήγε το Σάββατο να ποτίσει τα δέντρα του και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Το θηλυκό σκυλί ήταν κρεμασμένο από το δέντρο, δεμένο από τον λαιμό με ένα μπλε πλαστικό σχοινί, σαν αυτό που απλώνουν ρούχα.

«Ο δράστης είναι άτομο ψυχικά άρρωστο. Θέλουμε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν και να βοηθηθεί ιατρικά, γιατί προφανώς έχει σοβαρό πρόβλημα. Κανείς υγιής άνθρωπος δεν πιάνει ένα σκυλί και το κρεμάει από δέντρο, βλέποντάς το να σπαρταράει. Και ο πιο σκληρός θα λύγιζε. Μόνο ένας άρρωστος θα συνέχιζε απαθής τον δρόμο του» λέει στο ethnos.gr η πρόεδρος της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Θεσπρωτίας, Ρούλα Πρέστα.

Σύμφωνα με την κ. Πρέστα, πριν από περίπου 6 μήνες με παρόμοιο τρόπο βρέθηκε κρεμασμένο ένα σκυλί έξω από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του δήμου Ηγουμενίτσας, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 100 σκυλιά και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Κτηνοτρόφος ο δράστης

Οι εθελοντές της Δράσης εκτιμούν ότι ο δράστης είναι κάποιος κτηνοτρόφος της περιοχής, ενώ δηλώνουν βέβαιοι πως κάποιοι γνωρίζουν, αλλά δεν μιλούν. «Δεν αποκλείεται να δέχτηκε επίθεση το κοπάδι του από το σκυλί και κάποιο ζώο του να τραυματίστηκε, ωστόσο η αντίδρασή του είναι απάνθρωπη και δεν απηχεί μια πολιτισμένη κοινωνία» αναφέρει η κ. Πρέστα.

Τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει τον δράστη ή είδε κάτι να το καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση.