Ξυπνήστε Έλληνες! Δήλωση ΣΟΚ του Νίμιτς υπέρ Σκοπίων – Το σχέδιο της Τουρκίας για τον διαμελισμό της Ελλάδας

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 
Δήλωση-βόμβα που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά έκανε ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς, δείχνοντας ξεκάθαρα για ποιο λόγο ορισμένοι βιάζονται να λυθεί άμεσα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Μια δήλωση που ηθελήμένα ή μη, βγήκε από τα χείλη του αμερικανού διπλωμάτη, προβληματίζοντας τόσο για το που θέλουν να το πάνε οι ΗΠΑ όσο και για το εάν ορισμένοι στην Κυβέρνηση γνωρίζουν με ποιους και για ποιον λόγο διαπραγματεύονται!
Συγκεκριμένα, ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων, δήλωσε ότι η διαφορά δεν προκαλεί κανένα σημαντικό πρόβλημα στον κόσμο, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ποτέ δεν άκουσαν για τη διαφορά αυτή, αλλά θα υπάρξει μεγάλη ζημιά στις δύο χώρες, εάν η λύση συνεχίσει να διαιωνίζεται.
Η συνέντευξη είναι μεγάλη, όμως θα πρέπει να σταθούμε στο συγκεκριμένο σημείο:
«Δεν είναι μυστικό ότι η συμφωνία είναι πλήρης και προσπάθησα να καλύψω τα μεγαλύτερα προβλήματα και να βρω έναν τρόπο ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές. Δεν προσπερνώ στην ταυτότητα της χώρας, αλλά την ενισχύω αυτήν.
 
Έχετε μια ισχυρή ταυτότητα, όχι μόνο από την ανεξαρτησία σας εδώ και 25 χρόνια, αλλά από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατά τη γνώμη μου, με την πρότασή η ταυτότητα είναι ασφαλής και με τις ιδέες μου ενισχύεται περισσότερο. Έγραψα τις προτάσεις σε 4 σελίδες και τις έδωσα στις αρχές. Χρειάζεται χρόνος για να σκεφθούν, χρειάζεται 3-4 ημέρες το αργότερο για να μιλήσουν. Θα επισκεφθώ και τις δύο χώρες τις επόμενες 10 ημέρες για να βρω έναν συμβιβασμό και θεωρώ ότι θα βρεθεί.», είπε ο Νίμιτς
Στο βίντεο σχετικά με την ταυτότητα στο 4΄
 

 Τι θέλει να μας πει με λίγα λόγια εδώ ο κύριος Νίμιτς. Η όλη ιστορία βρωμάει και υποβόσκει ξεκάθαρα μια μυστική ατζέντα/
 
Για να γίνουμε ξεκάθαροι. Πριν λίγες εβδομάδες γράφαμε:
Όπως γίνεται γνωστό και μάλιστα από Τουρκία μεριά, οι Σκοπιανοί με την… ευγενή συνδρομή της «φίλης» και «συμμάχου» μας Τουρκίας, έχουν σκοπό να ανασύρουν στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Μακεδονίας που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους.
Την γνωστοποίηση αυτής της κίνησης, την έκανε για πρώτη φορά η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, καθώς η προσπάθεια αυτή την Σκοπιανών να ανακινήσουν θέμα περιουσιών μέσω των οθωμανικών αρχείων, γίνεται με την άμεση συνδρομή και συμμαχική συμπαράσταση στης Τουρκίας.
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η Γενική Διεύθυνση Υποθηκοφυλακείου των Σκοπίων, με την βοήθεια της Τουρκίας θα προχωρήσει στην μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή-σλάβικη γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ελληνικό στρατό.
Όπως αναφέρεται, το θέμα αφορά περίπου… 2 εκατομμύρια τίτλους ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων και που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κρατιδίου και από Σκοπιανούς που μετοίκησαν βορειότερα κυρίως μετά τους βαλκανικούς πολέμους.
Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής του Σκοπιανού Γενικού Υποθηκοφυλακείου, Slavçe Trpeski, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, μετά από διαβουλεύσεις των υπουργείων Εξωτερικών των Σκοπίων και της Τουρκίας υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας και βοήθειας από την Τουρκία στην επιχείρηση μετάφρασης των τίτλων ιδιοκτησίας από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή, με κύριο σκοπό την καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών που ανήκουν σε Σκοπιανούς, είτε αυτές βρίσκονται στην σημερινή επικράτεια του κρατιδίου, είτε εκτός σε «σκλαβωμένες» περιοχές της Μακεδονίας.
Η επιχείρηση αυτή της μετάφρασης των οθωμανικών τίτλων ιδιοκτησίας, όπως τονίστηκε από τον Slavçe Trpeski, εκτός από την εθνική έχει και μεγάλη ιστορική σημασία. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Dragi Gyorgiev, Προέδρου του Σκοπιανού Εθνικού Ιδρύματος Ιστορίας, δηλαδή του ιδρύματος που πρωτοστατεί στην ανθελληνική σκοπιανή προπαγάνδα και που προβάλλει διεθνώς την ανιστόρητη θεωρία της καταγωγής των Σλάβων-Σκοπιανών από τους αρχαίους Μακεδόνες.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Dragi Gyorgiev, ήδη έχουν μεταφραστεί περί τις 2000 οθωμανικές ιδιοκτησίες Σκοπιανών από τις αρχές του εικοστού αιώνα και όπως αναφέρεται, η προσπάθεια αυτή που έχει μεγάλη ιστορική και εθνική σημασία θα συνεχιστεί με εντατικότερους ρυθμούς.
Όλα αυτά τα γράφαμε πριν λίγες εβδομάδες και τώρα ο Μ. Νίμιτς έρχεται να μιλήσει για την παρουσία των Σκοπιανών και για την Οθωμανική αυτοκρατορία! Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αναμένουμε την συνέχεια με μεγάλη αγωνία.