Ξεκινά το μειωμένο ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

αστικά λύματα της Κέρκυρας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι το θέμα μείωσης ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων «έκλεισε» προτού καν ανοίξει, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική.

Μειωμένο ωράριο από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το έχουμε ανακοινώσει από την πρώτη την στιγμή και δεν έχει αλλάξει κάτι στην άποψη αυτή» τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Το ωράριο αφορά αποκλειστικά τα εμπορικά καταστήματα και όχι τα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την πεποίθησή του πως παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε κάθετι καινούριο, θα υπάρξει αποδοχή του προτεινόμενου ωραρίου από την συντριπτική πλειοψηφία, ώστε και να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%.

Έτσι, το νέο ωράριο που θα τεθεί σε εφαρμογή είναι το εξής:

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 16:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 – 19:00

Αντίθετη η κυβέρνηση, ερωτηματικό οι μισθοί

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόταση για περιορισμό του ωραρίου κατά δύο ώρες, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των καταστημάτων, βρήκε κάθετα αντίθετη την κυβέρνηση.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις απολαβές τους, καθώς δεν προβλέπεται κάποια μείωση μισθού, λόγω του μειωμένου ωραρίου.