Κροατία: O μυστήριος δρόμος που εκατοντάδες οδηγοί σκοτώθηκαν

Τα κεντρικά συστήματα ασφαλείας κατά μήκους του αυτοκινητοδρόμου, οι λωρίδες έκτακτης ανάγκης και η καλή ποιότητα του ασφάλτου προσφέρουν στους ταξιδιώτες όλα τα εχέγγυα προκειμένου να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στον προορισμό τους.

Δεν έχουν τέλος το τροχαία

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί μία ευθεία, τα τροχαία ατυχήματα δεν έχουν σταματημό, με αποτέλεσμα να έχει καλλιεργηθεί έντονος φόβος στους ταξιδιώτες, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν στοιχειωμένο και αιμοδιψή δρόμο.

Ενδεικτικά είναι τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα carandmotor, που δείχνουν ότι μέσα σε ένα διάστημα μόλις λίγων ετών, συνέβησαν 2.293 ατυχήματα, με 54 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 180 να αποκομίζουν σοβαρό τραυματισμό.

Οι θεωρίες

Τι είναι αυτό, όμως, που κάνει τους οδηγούς να παίρνουν τα μάτια τους από το τιμόνι και να χάνουν έντρομοι τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους;

Μία από τις θεωρίες που συνοδεύουν το μυστήριο αναφέρει ότι υπεύθυνη για τις ατελείωτες ανθρώπινες θυσίες στον Μολώχ της ασφάλτου είναι η αιφνίδια εμφάνιση μιας… μαυροφορεμένης γυναίκας, καθώς και το ανατριχιαστικό κλάμα ενός παιδιού

«Οι οδηγοί αναφέρουν ότι κάτι εμφανίζεται το βράδυ. Υποστηρίζουν ότι μπροστά τους εμφανίζεται μία γυναίκα που μοιάζει να κάνει ωτοστόπ. Παράλληλα, λένε ότι το ραδιόφωνο ενεργοποιείται από μόνο του, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται από ανυπέρβλητο φόβο» είχε επισημάνει μία κάτοικος του χωριού Staro Petrovo Selo, μιλώντας στο κροατικό ειδησεογραφικό Μέσο Dnevnik.hr.

Οι κάτοικοι μιλούν για το πνεύμα νεκρών οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως την εκδίκησή τους για το γεγονός ότι το τούνελ Sveti Marko, κοντά στην περιοχή Karlovac, οικοδομήθηκε πάνω από ένα νεκροταφείο, όπου αναπαύονταν.

Πολλοί, μάλιστα, έχουν προσπαθήσει να αποδομήσουν τις μαρτυρίες οδηγών και ντόπιων, αναφέροντας ότι τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται στην κούραση των οδηγών οι οποίοι κινούνται για πολλή ώρα κατά μήκος μιας ατελείωτης ευθείας.