Κρήτη: Ζευγάρι τουριστών «εγκλωβίστηκε» στα Σεϊτάν Λιμάνια

Νεαρό ζευγάρι πήγε για κολύμπι στην ειδυλλιακή και άκρως γραφική παραλία στα Σεϊτάν Λιμάνια του νομού Χανίων, καθώς ήθελαν να απολαύσουν την ακτή χωρίς την πολυκοσμία της ημέρας.

Αλλά δεν υπολόγισαν τα βράχια και το δύσβατο της περιοχής με αποτέλεσμα, μόλις έπεσε η νύχτα, να «εγκλωβιστούν» εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν κατά τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης όταν το ζευγάρι των νεαρών Πορτογάλων (22 ο άνδρας και 21 η γυναίκα) ζήτησαν βοήθεια, μέσω του 112, για να ανέβουν το χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί από την παραλία στο δρόμο όπου είχαν παρκάρει το αυτοκίνητο τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και 2 Πυροσβέστες από τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να πάρουν τους τουρίστες, οι οποίοι σημειώνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ.

Ώρες αγωνίες για τουρίστες στη Σαμοθράκη

Παρόμοια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στη Σαμοθράκη πριν λίγες μέρες όπου τουρίστες χάθηκαν στο όρος Σάος.

Το βράδυ της Δευτέρας ενημερώθηκαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο μέσω του 112, ότι δυο περιπατητές που είχαν ανέβει στο όρος Σάος, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση αρχικά του εντοπισμού τους μέσα στη νύχτα και στη συνέχεια η μεταφορά του σε ασφαλές σημείο.

Κάτι που τελικά έγινε μετά από πολύωρη προσπάθεια των 3 έμπειρων σε παρόμοια περιστατικά πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον επίσημο λογαριασμό της: «Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν δυο περιπατητές από το όρος Σάος Σαμοθράκη. Επιχείρησαν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα».

Σημειώνεται πως τέτοια συμβάντα σημειώνονται στο νησί κάθε καλοκαίρι υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, αλλά και πολύ σοβαρότερα με τραυματισμούς και δυστυχώς κάποιες φορές με θανάτους, κυρίως στις βάθρες.

Κι αυτό γιατί πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν το δύσβατο και το επικίνδυνο διαφόρων περιοχών του νησιού, αλλά παρ’ όλα αυτά ρισκάρουν να βρεθούν σε αυτές.