Κρήτη: «Βροχή» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία – Τρεις σε μία μέρα

Προβληματισμό προκαλούν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται στην Κρήτη, με τρία νέα περιστατικά εκτυλίχθηκαν μόλις μέσα σε ένα 24ωρο, να έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των καταγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι Αρχές έχουν συλλάβει έναν από τους τρεις δράστες, ενώ αναζητούν τους άλλους δύο.

Σύλληψη 35χρονου

Το πρώτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Θύμα είναι μία 39χρονη γυναίκα που κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές πως ο 35χρονος σύζυγός της λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια καβγά που είχαν, αφού την εξύβρισε και την απείλησε, της έριξε κουτουλιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες εντόπισαν τον 35χρονο δράστη και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Μεθυσμένος πρώην σύζυγος προσπάθησε να πνίξει 44χρονη

Το δεύτερο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε ξανά στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ένα διαζευγμένο ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μία 44χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 51χρονος πρώην σύζυγός της, εμφανώς μεθυσμένος, πήγε στο σπίτι της χθες το βράδυ και αφού άρχισε να τη βρίζει, τη χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ έβαλε και τον αγκώνα του στο λαιμό της επιχειρώντας να την πνίξει.

Ο 51χρονος αναζητείται από τις αρχές.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας επί πέντε χρόνια

Παράλληλα, μία 52χρονη γυναίκα πήγε χθες το βράδυ στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η 52χρονη ανέφερε ότι χθες συναντήθηκε με τον 42χρονο εν διαστάσει σύζυγό της ο οποίος την έβρισε και την απείλησε.

Παράλληλα, σημείωσε πως τον περασμένο Ιούλιο την είχε απειλήσει ξανά, ενώ το χειμώνα του 2017 την είχε χτυπήσει προκαλώντας της σωματικές βλάβες.

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση, ενώ παράλληλα αναζητούν τον 42χρονο.