Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

Κρήτη

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των Κρητικών στο αυτοκίνητο των Γερμανών δείχνει καρέ-καρέ, πώς εμβόλισαν με το ημιφορτηγό τους το λευκό αυτοκίνητο των τουριστών.

Η επίθεση είχε γίνει  το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με μια οικογένεια Γερμανών τουριστών να βιώνει τον απόλυτο τρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους και στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμνανών.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν, άλλοι να τους χωρίσουν και άλλοι φοβισμένοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Το βίντεο έρχεται να πιστοποιήσει τους ισχυρισμούς των Γερμανών για το πώς ακριβώς δέχτηκαν την επίθεση από τους δύο Κρητικούς.

 

Σύμφωνα με την κατάθεση των Γερμανών η αρχή έγινε από τον 38χρονο Μυλοποταμίτη, οδηγό του 4χ4, ο οποίος, όταν οι Γερμανοί ζήτησαν τα στοιχεία του για τη ζημιά,

κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο του 25χρονου αδελφού, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο.

Το γρονθοκόπημα δεν έμεινε αναπάντητο. Μόλις είδε να χτυπάνε τον αδελφό του, ο 27χρονος Γερμανός κατέβηκε από το ενοικιαζόμενο όχημα και έριξε και αυτός με την σειρά του μπουνιά στον 38χρονο.

Στο επεισόδιο πήρε ενεργά μέρος, με βάση τα όσα περιγράφονται, και ο 36χρονος Κρητικός συνοδηγός του 38χρονου, ο οποίος επίσης πιάστηκε στα χέρια με τον 25χρονο Γερμανό.

Και ενώ η συμπλοκή βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο 38χρονος φέρεται να πήγε στο 4χ4, ναπήρε ένα μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά κατά των Γερμανών, οι οποίοι βλέποντας τον κίνδυνο να έρχεται, μπήκαν στο ενοικιαζόμενο και έβαλαν μπροστά για να φύγουν.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού οι δύο Κρητικοί φέρονται να καταδίωξαν το όχημα των Γερμανών, πέφτοντας πολλές φορές πάνω του.

Όταν πια κατάφεραν να τους προσπεράσουν, τους χτυπούσαν με την όπισθεν και έβαλαν τους πίσω τροχούς πάνω στο καπό του ενοικιαζόμενου οχήματος με τις σκηνές στην «καρδιά» του Περάματος, να έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Η οικογένεια των Γερμανών πιστεύει ότι η επίθεση συνδέεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και υποστηρίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί χάρη στην έμπειρη συμπεριφορά του 46χρονου οδηγού.

Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι η βοήθεια ντόπιων στο Πέραμα που ουσιαστικά μπήκαν στη μέση για να τους φυγαδεύσουν, ήταν καταλυτική.