Κρήτη: Συνελήφθη στο λιμάνι της Σούδας 50χρονος για κατοχή όπλων

Κρήτη

Στη σύλληψη ενός 50χρονου ξένης καταγωγής, προέβησαν τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών

(Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολὠν της Λιμενικής Αρχής Χανίων, για παράβαση του Ν. 2960/2001 Τελωνειακού Κώδικα και του Ν. 2168/1993 περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Σούδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων από τα ανωτέρω στελέχη, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, ο 50χρονος παρέλαβε το δέμα, εντός του οποίου από τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν ενενήντα οκτώ (98) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Ακολούθως, διενεργήθηκε έρευνα εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματος το οποίο οδηγούσε ο 50χρονος, όπου εντοπίστηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με αιχμηρή μύτη μήκους λάμας 10,5 εκατοστών, εντός θήκης.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

-53 φυσίγγια διαμετρήματος 9×19 mm,

-38 φυσίγγια,

-έξι μαχαίρια με μήκος λάμας 15 cm με αιχμηρή μύτη μαζί με έξι δερμάτινες θήκες,

-δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 13cm με αιχμηρή μύτη μαζί με δύο δερμάτινες θήκες,

-ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12cm με αιχμηρή μύτη μαζί με μία δερμάτινη θήκη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες καπνικών προϊόντων, όπλων και πυρομαχικών.