Κρήτη: Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο

Σεισμός

Νέος σεισμός σημειώθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με τις δονήσεις να γίνονται αισθητές σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Στις 06.59 σήμερα το πρωί σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός έντασης 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και με εστιακό βάθος 11.6 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και ασθενείς δονήσεις έως 2,8 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το ekriti, το μπαράζ σεισμικών δονήσεων που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και κυρίως στους κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Μηχανικοί του Δήμου ξεκίνησαν χθες αυτοψίες. Σε πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν στις περιοχές και χωριά του δήμου όπου έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό και ειδικότερα στο Αρκαλοχώρι, Γάσι, Αρχοντικό, Μουσούτα, Μαχαιρά, Σαμπά, Χουμέρι, Ζωφόροι, κ.α.

Την ίδια ώρα από κατοίκους του Αρκαλοχωρίου καταγγέλλεται αδιαφορία της δημοτικής αρχής, αναφέροντας ότι, παρά τις ανακοινώσεις, οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν… από Δευτέρα.

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε κτίσματα, προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες σε αυτά, θα γίνεται στα κάτωθι τηλέφωνα: 6979790005, 28913 40405 και 28913 406.