Κρήτη: Στα Χανιά αντί για Ηράκλειο προσγειώθηκαν επτά πτήσεις λόγω ομίχλης

Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης θύμιζε το βράδυ της Παρασκευής το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, αναφέρει χαρακτηριστικά το ekriti.gr! Η ομίχλη που κάλυψε τον αεροδιάδρομο, δεν επέτρεψε, από τις 23.00 το βράδυ έως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, την προσγείωση τουλάχιστον εννέα πτήσεων, προκαλώντας εύλογη αναστάτωση τους επιβάτες.

Πρόκειται για αεροπλάνα που προέρχονταν από Αγγλία, Γερμανία, Αλβανία, Πολωνία αλλά και την Αθήνα, που είχαν προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Τα επτά προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων και δύο επέστρεψαν στην Αθήνα.

Οπως είπε στο ekriti ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας το φαινόμενο οφείλεται στην άπνοια σε συνδυασμό με την βραδυνή ψύξη. Είναι φαινόμενο που δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε ότι αύριο Κυριακή περιμένουμε έναν περίεργο νοτιά τις πρωινές ώρες, που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα. Θα διαρκέσει λίγες ώρες και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους όσοι θα έχουν θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς.