Κρήτη: Φρίκη στα Χανιά με το διαμελισμένο πτώμα – Τι άλλο βρέθηκε στη σακούλα με το κεφάλι του

Θρίλερ δίχως τέλος στα Χανιά με το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης όταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στο Ακρωτήρι,

όταν εργαζόμενοι εντόπισαν ένα ανθρώπινο κρανίο κατά τη διαδικασία της διαλογής των απορριμμάτων.

Σοκαρισμένοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και άρχισε η έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη του δολοφονηθέντος.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τις σακούλες στο εργοστάσιο μία-μία και μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί, εκτός από το κεφάλι του άτυχου άνδρα,

εντοπίστηκαν τα πόδια του, τα σπλάχνα του και μέρος του κορμού του (ισχίο και μέση) διασκορπισμένα σε διαφορετικές σακούλες.

Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές θεώρησαν δεδομένο ότι τα υπόλοιπα μέλη της σορού θα είχαν διαμοιραστεί σε σακούλες, πράγμα που επιβεβαιώθηκε.

Αναζητούνται ακόμα τα χέρια του άτυχου άνδρα, που θα βοηθήσουν την ταυτοποίησή του.

Στην σακούλα που περιείχε το κεφάλι του τραγικού θύματος, βρέθηκαν αποδείξεις και άδεια μπουκάλια σπρέι που «δείχνουν» ως τόπο τέλεσης του εγκλήματος το Ρέθυμνο.

Ως προς τον χρόνο τέλεσης αν και αρχικά εκτιμήθηκε ότι μπορεί να είναι και ένα δεκαήμερο πριν, το πιθανότερο είναι να μην ξεπερνά τις 5-7 μέρες

όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση και με βάση αυτό, από μεριάς ΔΕΔΙΣΑ γίνεται προσπάθεια να ιχνηλατηθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο του απορριμματοφόρου που μετέφερε τη διαμελισμένη σορό.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην ινδική κοινότητα του Ρεθύμνου, η οποία αριθμεί περίπου 800 μέλη που απασχολούνται σε αγροτικό τομέα και σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος

ενώ έχουν έρθει σε επαφή και με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προσλάβει προσωπικό από τρίτες χώρες (Μπαγκλαντές, Πακιστάν) χωρίς όμως να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποια εξαφάνιση.

Ακόμα πιο δύσκολη πάντως θα κάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης, η πιθανότητα ο νεκρός να μην είχε νόμιμα έγγραφα στην Ελλάδα.

Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν και ότι το έγκλημα αφορά μεταξύ τους διαφορά, ενώ το εργαλείο που θα υποδείξει ο ιατροδικαστής ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε για τον τεμαχισμό του νεκρού, είναι ένα στοιχείο που θα βοηθήσει τις έρευνες.

«Τον πέρασαν για κούκλα»
Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι τρεις εργαζόμενοι που βρήκαν το κομμένο κεφάλι.

Μάλιστα, αρχικά, βλέποντας το μάτι, ο εργαζόμενος σκέφτηκε, όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ, ότι επρόκειτο για κούκλα,

καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι κάποιος είχε κόψει και πετάξει σε κάδο ένα ανθρώπινο κεφάλι ενώ από τα μακριά μαλλιά αρχικά υπέθεσαν ότι επρόκειτο για γυναίκα.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί επικίνδυνα υλικά αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ξανά και αυτοί οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι.

Αυτοί οι άνθρωποι πασχίζουν κάθε μέρα και παλεύουν για να κρατούν την πόλη καθαρή και να ανακτούμε υλικά από την ανακύκλωση» ανέφερε ο διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για το αποτρόπαιο έγκλημα που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Στο επίκεντρο των ερευνών είναι η πορεία που ακολούθησε ένα συγκεκριμένο όχημα το οποίο μετέφερε απορρίμματα από το Ρέθυμνο στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στα Χανιά.

Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της μονάδας ανέφεραν στους αστυνομικούς πως το πρώτο μακάβριο εύρημα αφορούσε σε διαλογή η οποία γινόταν στα απορρίμματα που είχαν εκφορτωθεί από το Ρέθυμνο.

Συλλέγοντας στοιχεία από το περιεχόμενο των απορριμμάτων οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνθέσουν την διαδρομή που ακολούθησε το όχημα

προκειμένου να χαρτογραφήσουν την ευρύτερη περιοχή και τα σημεία όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, ώστε να επικεντρώσουν την έρευνά τους σε αυτούς.