Κρήτη: Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωση στα Χανιά με λεία πάνω από 200.000

Η εξάρθρωση της πείρας έγινε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου Χανίων, βάσει της οποίας προέκυψε ότι ημεδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, σύμφωνα με την ερτ.

Μέσω της έρευνας εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Κισσάμου 46 υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50 ημεδαπών εκ των οποίων 13 γυναίκες και εννέα αλλοδαπών εκ των οποίων η μία γυναίκα. Και οι 59 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες.

Η μέθοδος σύμφωνα με την ανακοίνωση αστυνομίας ήταν απλή. Εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασιζόνταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από 03/01/22 έως και 26/04/23

είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215 372 € από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων 11 από την περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.