Κρήτη: Από 400.000 ευρώ για τον Δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου και για τον Δήμο Σητείας για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Κρήτη-Βιβλική καταστροφή

Υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα η απόφαση χρηματοδότησης των δήμων Μαλεβιζίου (Ν. Ηρακλείου) και Σητείας (Ν. Λασιθίου), στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ

, με 400.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

«Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας στο Μαλεβίζι και στη Σητεία. Όπως δεσμευθήκαμε την Κυριακή κατά την επιτόπια σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στις περιοχές αυτές, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Σητείας, με 400.000 ευρώ για κάθε Δήμο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της κρατικής αγωγής, μέχρι να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.