Κρήτη: Άνδρας μάζευε ελιές από ξένα χωράφια και τις πουλούσε – Είχε συγκεντρώσει χιλιάδες ευρώ

Ένας Έλληνας σε περιοχή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων είχε καταφέρει να συγκεντρώσει χιλιάδες ευρώ, μπαίνοντας σε ξένα χωράφια και μαζεύοντας τις ελιές για περίπου δύο μήνες χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες για τους οποίους.

Όπως διαπιστώθηκε, γνώριζε ότι ζούσαν μακριά και δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν την περιουσία τους.

Ο άνδρας είχε προσλάβει για το λόγο αυτό, μάλιστα, δύο αλλοδαπούς οι οποίοι μάζευαν, για λογαριασμό του, τις ελιές και στη συνέχεια εκείνος, ανενόχλητος, τις άλεθε!

Και οι τρεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστερουσίων ενώ υπολογίζεται ότι είχαν προχωρήσει σε παράνομη ελαιοσυλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας ποσό ύψους 27.500 ευρώ, από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε ανακοίνωση της η τοπική ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Συνελήφθησαν, χθες (02.03.2023), σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων ημεδαπός και δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι άγνωστα άτομα προβαίνουν στη συλλογή ελαιόκαρπου από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας ημεδαπής εν αγνοία της και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου

εντόπισαν δύο αλλοδαπούς κατά το χρόνο που είχαν συλλέξει 4 τσουβάλια με ελαιόκαρπο και τον ημεδαπό κατά το χρόνο παραλαβής και φόρτωσης τους σε ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που έγινε σε ελαιουργείο της περιοχής και σε οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 σακιά με ελαιόκαρπο, ελαιοραβδιστικό μηχάνημα και αγροτικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας , ο ημεδαπός εντόπιζε ελαιώνες των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν κάτοικοι άλλων περιοχών και δεν είχαν δυνατότητα επιτήρησης τους και ανέθετε στους αλλοδαπούς που είχε προσλάβει ως εργάτες, τη συλλογή του ελαιοκάρπου.

Με αυτό τον τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από 01.12.2023 έως και 03.02.2023 είχαν προβεί στην παράνομη συλλογή ελαιόκαρπου από 421 ελαιόδεντρα σε 6 τουλάχιστον ελαιώνες αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 27.500 ευρώ.

Σακιά με ελαιόκαρπο αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους ενώ κατασχέθηκε και ΙΧΦ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων».