Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Όλη η οικογένειά του στην Αθήνα

Η κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ αποτυπώνεται στο γεγονός ότι σύσσωμη η οικογένεια του βρίσκεται στην Αθήνα.
Από κάθε διαφορετική γωνιά του πλανήτη, έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό του τα πέντε παιδιά του, τα εννέα εγγόνια του και οι αδελφές του βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη από την Ισπανία.
Ο 82χρονος τέως βασιλιάς υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι του στην Αθήνα. Έκτοτε νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Αν και οι γιατροί μπόρεσαν μετά από μια ύστατη προσπάθεια να τον σταθεροποιήσουν, τα χρόνια προβλήματα υγείας έχουν καταβάλει τον οργανισμό του, καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή.
814463_2
Η αδελφή του Κωνσταντίνου, πριγκίπισσα Ειρήνη
814451
Από αριστερά η Νίνα Φλορ σύζυγος του Φίλιππου, η πριγκίπισσα Ειρήνη και η Τατιάνα Μπλάτνικ σύζυγος του Νικολάου

Μόνο τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε αντιμέτωπος με αναπνευστικά προβλήματα, ένα ισχαιμικό επεισόδιο, τον κορονοϊό που χτύπησε και τη δίκη του πόρτα και διάφορα άλλα που τον ανάγκασαν να διαβεί το κατώφλι του νοσοκομείου αρκετές φορές. Το πόσο εύθραυστος είναι έγινε αντιληπτό και στην τελευταία εμφάνισή του.

Όταν λίγους μήνες νωρίτερα εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας σε αναπηρικό καροτσάκι, με σωληνάκια οξυγόνου. Το τελευταίο ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Τότε είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα και μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών είχε καταφέρει να επανέλθει.
Ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του, είχαν μετακομίσει στο Κολωνάκι από το Πόρτο Χέλι μήνες νωρίτερα προκειμένου να παρακολουθείται από τους γιατρούς του και να βρίσκεται κοντά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο νοσηλεύεται και σήμερα.
814437
Η Μαρί Σαντάλ σύζυγος του Παύλου

Όπως είναι φυσικό, πλέουν, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες. Τόσο η οικογένεια, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικο διαφυλάσσει τις δύσκολες αυτές στιγμές του 82χρονου με νύχια και με δόντια.

Όλοι κατανοούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Πρόκειται, όμως, για μια δύσκολη μάχη, με τους γιατρούς να εμφανίζονται απαισιόδοξοι και προβληματισμένοι για την έκβαση αυτής. Η τέως βασιλική οικογένεια επισκέφτηκε το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών, για να προσευχηθεί για τη βελτίωση της υγείας του.
Εξάλλου, η συζύγους του, Αννα – Μαρία και τα παιδιά τους βρίσκονται κοντά του καθημερινά, κατά τις ώρες του επισκεπτηρίου της Μονάδας. Αρχικά, κυκλοφόρησαν φήμες για το αν είναι ή όχι διασωληνωμένος. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, η επαφή του με το περιβάλλον είναι περιορισμένη.

814512
Μαρί Σαντάλ και Νίνα Φλορ
814567
Μαρί Σαντάλ και πριγκίπισσα Ειρήνη
814515
Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, αδελφή του Κωνσταντίνου
814549
Ο Φίλιππος μαζί με την σύζυγό του Νίνα Φλορ
814522
Η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, αδερφή του Κωνσταντίνου και η Τατιάνα Μπλάνικ, σύζυγος του Νικολάου

από το protothema.gr