Κουμουτσάκος προς κυβέρνηση: Μην προβείτε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα στα εθνικά θέματα

«Nα μην προχωρήσετε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα λίγο πριν φύγετε από την εξουσία» είπε προς την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση σε αυτή την στιγμή της αποδρομής της δεν μπορεί να προβεί σε αποφάσεις που αφορούν μείζονα εθνικά ζητήματα. Σε δεσμεύσεις, ενέργειες και αποφάσεις και που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα» επισήμανε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών: «εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην προχωρήσετε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα λίγο πριν φύγετε από την εξουσία. Η εθνική πολιτική δεν είναι πεδίο φθηνών εντυπωσιασμών».

Παράλληλα ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στην Τουρκία αναφορικά με την αυξανόμενη προκλητικότητα: «Πρέπει να σταλούν μηνύματα προς την άλλη πλευρά. Η προεκλογική περίοδος στην χώρα μας δεν πρέπει να παρερμηνευτεί από την Τουρκία. Οποιαδήποτε πρόκληση και ένταση θα βρει τους Έλληνες ενωμένους. Αν νομίζουν ότι οποιαδήποτε ένταση θα μας τρομάξει, τους λέμε ότι θα τρομάξουν οι ίδιοι από την δύναμη των Ελλήνων όταν είναι ενωμένοι».

«Αυτή η ενότητα είναι πολύτιμη. Η κυβέρνηση πολιτεύτηκε δυστυχώς με την υποδαύλιση του διχασμού για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Πρέπει να εγκαταλείψει την διχαστική πόλωση που καλλιεργεί» είπε κατά την παρέμβασή του στην Βουλή για κυρώσεις συμβάσεων με τα Σκόπια.

Αναφορικά δε με τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Ευρώπης Αλαν Ντάνκαν, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Έκανε μέγα ατόπημα υιοθετώντας τις απόψεις της Αγκυρας που κινούνται πέραν του δικαίου της θάλασσας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μόνο εκπρόσωπο του κυπριακού λαού. Η κυπριακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ξεκάθαρες και ουσιαστικές αντιδράσεις».

Τέλος, για την «Συμφωνία των Πρεσπών» ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε ότι έχει «ασθενέστατη νομιμοποίηση» και πως «ποτέ δεν θα την αγαπήσουν οι Έλληνες.