Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Υπομονή μέχρι τη δίκη»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1, ζήτησε από όλους να κάνουν υπομονή μέχρι η Ρούλα Πισπιρίγκου να βρεθεί στο εδώλιο. «Ποτέ στην καριέρα μου δεν ανέλαβα κάποιον που δεν μπορούσα να τον υπερασπιστώ» αναφέρει χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνει πως η 33χρονη είναι αθώα.

Ο Γρηγόρης Λέων

Ως «εμμονική» περιγράφει την Ρούλα Πισπιρίγκου ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, στην πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ζητώντας την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο ίδιος τονίζει ότι χορήγησε μέσω γαστροστομίας κεταμίνη στο παιδί της, με στόχο να εκδικηθεί το σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη, ενώ για τον τελευταίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εμφανίζει ελλιπή συγκρότηση εαυτού, έλλειψη επαφής και σταθερότητας στις σχέσεις του με τους άλλους, ακόμη και τα παιδιά του».

Ερωτώμενος ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εάν αισθάνεται «δικαιωμένος» απαντά: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση όταν μιλάμε για την απώλεια τριών παιδιών» και επισήμανε πως στην υπόθεση έχουν σίγουρα εισφέρει οι συνάδερφοι ιατροδικαστές αλλά και οι γιατροί που νοσήλευσαν τη Τζωρτζίνα.

«Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις, μου αρέσει να στηρίζομαι στα επιστημονικά δεδομένα και να εκφέρω την άποψή μου με θάρρος, θα περιμένουμε λίγες μέρες και θα έχουμε σίγουρα ένα αποτέλεσμα που θα στηρίζεται με βεβαιότητα στα στοιχεία» είπε σχετικά με τους θανάτους και των δύο άλλων κοριτσιών.

Αποκάλυψε πως έχει την άποψή του αναφορικά με τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, ωστόσο «επειδή σέβεται τους θεσμούς» θα αναμένει την διαδικασία και ύστερα θα τοποθετηθεί.